3946

Перевезення вантажів змінними полупричепами

Лабораторная работа

Логистика и транспорт

Перевезення вантажів змінними полупричепами. Мета роботи: Визначити необхідне число АТЗ для перевезення методом змінних полупричепів. Вхідні данні: Залізобетонні вироби з ДБК на будівництво перевозиться на автопоїздах (тягачах) марки КамАЗ-5410 з по...

Украинкский

2012-11-10

46.5 KB

1 чел.

Перевезення вантажів змінними полупричепами.

Мета роботи: Визначити необхідне число АТЗ для перевезення методом змінних полупричепів.

Вхідні данні:

Залізобетонні вироби з ДБК на будівництво перевозиться на автопоїздах (тягачах) марки КамАЗ-5410 з полу причепами (табл..1). Річний обсяг перевезень – Qгод - 253 тис. т.; Довжина їздки з вантажем lї = 9 км.; технічна швидкістьVт = 23 км\год.; Час у наряді Тгод = 10 год.; час навантаження tн = 21 хв.; час розвантаження tроз = 45 хв.; коефіцієнт випуску = 0,75; коефіцієнт вантажопідйомності .= 1; m – кількість пунктів обміну полу причепів на маршруті; tн-роз – час виконання операцій по причепленню-відчепленню полу причепа (перевести при розрахунках в год.), що планується згідно табл.. 2.

  1.  Наданий рухомий склад автопоїзди КамАЗ-5410 з полу причепами для перевезення методом змінних полу причепів:  таблиця 1

№ варіанту

Полупричеп

qн, т

1

КрЗАП-9370

14

  1.  Тривалість зачеплення - відчеплення полу причепів:  таблиця 2

Вантажопідйомність полу причепа, т.

Норма часу, хв..

зачеплення

відчеплення

До 10

12

8

10-20

0.26 год

0.16 год

Більше 20

18

12

                                                                                     Хід роботи

  1.  Визначаємо час обирта автопоїзда (тягача), при m = 1, (год.):

;

         t0 = (2×9)/23+2×0,42=0,78+0,42=1,2

  1.  Число обертів за зміну: 

no = Тгод/to; (ціле число, обертів)

   n0 = 10/1,2 = 8 (цілих обертів)

  1.  Виробітка одного автопоїзда (тягача) за зміну, (т.): 

Uрд = 14×1×8=112

  1.  За годину один автопоїзд перевезе, при Дк = 365 днів, (т.):

Qгод1 = 112×365×0,75=30660

  1.  Необхідне число автотягачів, (од.):

;

Aв = 253000/30660 = 8.25 = 8

  1.  Необхідна кількість полупричепів на ДБК, (од.); mн-роз = 2:

;

Ai = (1+8×23×0,35)/(2×9+2×0,75×23) = 65,4/52,5 = 1,24

  1.   Необхідна кількість полупричепів на будівництві,(од.); mн-роз = 2:

;

Aj = 1,24

  1.  Загальне число полупричепів, (од.):

Аз = Ае + Аіj;

Aз = 10

  1.   Висновки.

Для данної транспортної роботи потрібно 10 полупричепів.