94888

ALIMENTARY OR DIGESTIVE SYSTEM

Доклад

Иностранные языки, филология и лингвистика

The glands which pour juices of secretion into the alimentary canal are: the salivary glands secreting saliva into the mouth where the digestion of the starchy parts of the food begins; the gastric glands in the stomach secreting gastric juice which is acid and acts on meats; the liver which excretes about two pints of bile...

Английский

2015-09-17

23.5 KB

0 чел.

ALIMENTARY OR DIGESTIVE SYSTEM

The alimentary canal begins at the mouth and ends at the anus. It consists of the oral cavity, the gullet or esophagus, the stomach, the intestines. The glands which pour juices of secretion into the alimentary canal are: the salivary glands secreting saliva into the mouth where the digestion of the starchy parts of the food begins; the gastric glands in the stomach secreting gastric juice which is acid and acts on meats; the liver which excretes about two pints of bile a day which helps in the breaking up of fats; the pancreas secreting pancreatic juice which acts on all classes of food continuing the action of the saliva and gastric juice; the glands of the small intestines secreting intestinal juice which completes the digestion of the meat foods in the intestines.

In the oral cavity the food by the movements of the tongue and cheeks is turned about and chewed or crushed between the teeth, while at the same time saliva flows into the mouth and is thoroughly mixed with the food to form a bolus which can be swallowed. This is done by the tongue pushing it into the upper part of the throat (pharynx) whose muscles seize it and pass it quickly over the top of the larynx and down through the gullet into the stomach. In the stomach much of the process of digestion occurs by means of the gastric juices. From the stomach the food is passed into the upper end of the small intestine. A short distance down the duodenum, ducts open into it carrying bile produced in the liver and digestive juice secreted by the pancreas. While the food is passing down the small intestines, the dissolved nutritious part is absorbed into the blood through the capillaries on the inside of the bowels and passed into the veins, through the liver, into the general circulation for the nourishment of the body. The process of digestion is completed in the large intestine by the absorption of water. The undigested parts of the food mixed with the useless remains of the digesting fluids and some substances excreted from the system are passed out of the body. The whole mass is coloured by the bile.


 

А также другие работы, которые могут Вас заинтересовать

15715. Проектування чоловічих напівчеревиків з боковими резинками, клейового методу кріплення підошов 1.4 MB
  Стратегія державної промислової політики в галузі легкої промисловості передбачає випередження темпів випуску, конкурентної спроможності та ефективності виробника яка спрямована на задоволення потреб внутрішнього ринку та нарощування експертного потенціалу.
15716. ГІСТОГРАМИ РОЗПОДІЛУ ВИПАДКОВИХ ВЕЛИЧИН 1.22 MB
  Дисципліна: МАТЕМАТИЧНА СТАТИСТИКА ТА ОПРАЦЮВАННЯ СПОСТЕРЕЖЕНЬ Модуль 2: ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ОБРОБЛЕННЯ ДАНИХ Лекція 10. ГІСТОГРАМИ РОЗПОДІЛУ ВИПАДКОВИХ ВЕЛИЧИН План лекції 7: 10.1. Щільність ймовірності випадкових величин 10.2. Числові характеристики випадкови
15717. Эдвардс Деминг и философия управления качеством 81 KB
  Эдвардс Деминг и философия управления качеством Долгие годы отечественные промышленные предприятия находились в условиях когда заказы на продукцию и ее продажу распределялись в плановом порядке исключая при этом конкуренцию. Отсутствие конкуренции позволяло предпр...
15718. Анализ затрат на качество 247.5 KB
  Анализ затрат на качество В данном разделе мы поставили цель объяснить экономические аспекты Обеспечения Качества. Вы найдете в нем ответы на вопрос как идентифицировать Затраты на Качество и увидите способы с помощью которых можно использовать Затраты на Качество ка...
15719. История возникновения, развития и использования метода развертывания функции качества 95.5 KB
  История возникновения развития и использования метода развертывания функции качества А.М. Кузьмин Современное состояние РФК Первый двухдневный семинар по РФК в Японии был организован в 1983 г. Японским центром производительности Japan Productivity Center...
15720. Кружки качества на Японских предприятиях 32.1 KB
  Кружки качества на Японских предприятиях Важную роль в формировании системы комплексного управления качеством в Японии сыграли кружки качества. Современная организация управления качеством потребовала новой по сравнению с классической схемы действий. Поступление ...
15721. Основы стандартизации, сертификации и метрологии 710.62 KB
  Стандартизация основывается на последних достижениях науки, техники и практического опыта и определяет прогрессивные, а также экономически оптимальные решения многих народнохозяйственных, отраслевых и внутрипроизводственных задач
15722. Сертификация в Японии 132.56 KB
  Общие положения сертификации в Японии. Сертификация импорта в Японии Заключение Список литературы Введение Рыночная система хозяйствования имеет множество преимуществ по сравнению например с командноадмин...
15723. Роль руководства в системе качества и оргструктуре предприятия 34.5 KB
  Роли руководства в системе качества и оргструктуре предприятия Линейно-функциональная схема управления предприятием использующая в основном вертикальные а не горизонтальные связи затрудняет внедрение системы менеджмента качества. Основные проблемы с качест...