94888

ALIMENTARY OR DIGESTIVE SYSTEM

Доклад

Иностранные языки, филология и лингвистика

The glands which pour juices of secretion into the alimentary canal are: the salivary glands secreting saliva into the mouth where the digestion of the starchy parts of the food begins; the gastric glands in the stomach secreting gastric juice which is acid and acts on meats; the liver which excretes about two pints of bile...

Английский

2015-09-17

23.5 KB

0 чел.

ALIMENTARY OR DIGESTIVE SYSTEM

The alimentary canal begins at the mouth and ends at the anus. It consists of the oral cavity, the gullet or esophagus, the stomach, the intestines. The glands which pour juices of secretion into the alimentary canal are: the salivary glands secreting saliva into the mouth where the digestion of the starchy parts of the food begins; the gastric glands in the stomach secreting gastric juice which is acid and acts on meats; the liver which excretes about two pints of bile a day which helps in the breaking up of fats; the pancreas secreting pancreatic juice which acts on all classes of food continuing the action of the saliva and gastric juice; the glands of the small intestines secreting intestinal juice which completes the digestion of the meat foods in the intestines.

In the oral cavity the food by the movements of the tongue and cheeks is turned about and chewed or crushed between the teeth, while at the same time saliva flows into the mouth and is thoroughly mixed with the food to form a bolus which can be swallowed. This is done by the tongue pushing it into the upper part of the throat (pharynx) whose muscles seize it and pass it quickly over the top of the larynx and down through the gullet into the stomach. In the stomach much of the process of digestion occurs by means of the gastric juices. From the stomach the food is passed into the upper end of the small intestine. A short distance down the duodenum, ducts open into it carrying bile produced in the liver and digestive juice secreted by the pancreas. While the food is passing down the small intestines, the dissolved nutritious part is absorbed into the blood through the capillaries on the inside of the bowels and passed into the veins, through the liver, into the general circulation for the nourishment of the body. The process of digestion is completed in the large intestine by the absorption of water. The undigested parts of the food mixed with the useless remains of the digesting fluids and some substances excreted from the system are passed out of the body. The whole mass is coloured by the bile.


 

А также другие работы, которые могут Вас заинтересовать

2567. Изучение упругих свойств материалов 164.5 KB
  Цель работы: определение и сравнение модулей Юнга по деформации изгиба разных металлических стержней прямоугольного сечения измерение модуля сдвига.
2568. Измерение температуры. Градуировка термопары 52.95 KB
  Цель работы: ознакомиться со способом измерения температуры при помощи термопары, произвести ее градуировку. Температура относится к числу так называемых основных величин, на которых основана международная система единиц СИ, а единица ее измерения - Кельвин - входит наряду с килограммом, метром и секундой в число основных единиц этой системы.
2569. Определение величины земного ускорения при помощи машины Атвуда 264.5 KB
  Цель работы: измерить величину ускорения свободного падения при помощи машины Атвуда. Ускорение свободного падения g можно найти при помощи очень простого опыта: бросить тело с высоты h и измерить время падения t.
2570. Измерение времени соударения упругих шаров 110 KB
  Цель работы: Измерение времени соударения упругих шаров, определение закона упругой силы, возникающей при соударении шаров. Соударение упругих шаров не является мгновенным. Соприкосновение шаров длится хотя и малый, но конечный промежуток времени, а силы, возникающие при ударе хотя и велики, но также конечны.
2571. Изучение взаимодействия тел при ударе 112.5 KB
  Цель работы: Изучить законы сохранения энергии и импульса; определить экспериментально работу деформации, коэффициент восстановления скорости, время и силу взаимодействия тел при ударе.